Rakkaudesta vauvaperheiden hyvinvointiin

Tunnevyöhyketerapia

Tunnevyöhyketerapia eli TVT (entiseltä nimeltään psykologinen vyöhyketerapia) on koko kehon- ja mielen terapiaa. TVT:ssä ihminen nähdään kehon, tunteiden, ajatusten ja elämänkokemusten kokonaisuutena. Hoito muistuttaa lempeää hierontaa johon, yhdistetään keskustelua asiakkaan elämänkaaresta.

Tunnevyöhyketerapiassa hoidon keskiössä on elämänkaariteoriaan perustuva kehon tunnemuisti, joka kulkee 18 vuoden sykleissä. Tämän teorian mukaan tietyntyyppiset tapahtumat toistuvat niin kauan ihmisen elämänkaaressa kunnes ne on ymmärretty ja käsitelty. 

Esimerkkitapauksia:  

  • 8-vuotiaana koettu vanhempien ero, jota ei ole täysin käsitelty voi näkyä 26 vuoden iässä voimakkaana mustasukkaisuutena, läheisriippuvaisuutena ja ahdistusoireina. 
  • 11-vuotiaana kannettu huoli läheisen jaksamisesta voi näkyä 29-vuotiaana jatkuvana ylihuolehtimisena, joka voi lisäksi oireilla jatkuvina niska-hartiaseudun kipuina ja jännityksinä.

Tunnemuistiin jäävät siis kaikki elämänkaaren tapahtumat, myös ne asiat joita mieli ei tahtoisi muistaa. Käsittelemättömät sekä haastavat ja traumaattiset elämänkaaren tapahtumat voivat näkyä erilaisina fyysisinä ja psyykkisinä oireina sekä haitallisina ajatus-ja käytösmalleina. Tärkeä kysymys onkin mitä tapahtui ennen kuin jokin sairaus tai oire alkoi?

Tunnemuistia lähdetään kevyesti availemaan hieromalla keholta löytyviä vyöhykeratoja ja vyöhykepisteitä. Kehon hoidon lisäksi keskustellaan hoidettavan elämänkaaresta. Ensimmäisellä hoitokerralla tehdäänkin kattava elämänkaarihaastattelu, jota täydennetään hoitojen edetessä. Traumaattisiin elämäntapahtumiin ei hypätä suoraan, vaan hoito etenee nykyhetkestä taaksepäin. Hoidossa edetään asiakkaan tarpeita ja toiveita kuunnellen. Tärkeässä roolissa on ihmisen itsensä tekemät oivallukset, joita kohti menemistä terapeutti voi avustaa esittämällä kysymyksiä. Terapeutti itse ei lähde analysoimaan asiakkaan asioita vaan ideana on saada hoidettava itse keksimään mahdollisten oireidensa tunnesyy ja täten oire saadaan mahdollisesti lopullisesti poistettua keholta.


Milloin tunnevyöhyketerapiaan?

  • Haluat oppia tuntemaan  itseäsi paremmin 
  • Akuutit ja krooniset kivut (esim niska-hartiaseutu, selkäsäryt, päänsäryt)
  • Stressi, Burn-out, levottomuus, ahdistuneisuus
  • Ruoansulatusongelmat
  • Hormonaaliset ongelmat, esim voimakkaat kuukautiskivut, lapsettomuus


Onko hoidolle joitakin esteitä?

  • Kehon tulehdustila, kuume, antibioottikuuri
  • Vierasesineet kehossa, elinsiirto, syöpä, tuoreet  leikkaukset
  • Vaikeat mielenterveysongelmat, vahvat lääkitykset
  • Raskauden kolme ensimmäistä kuukautta


Monta kertaa hoidoissa tulee käydä?

Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta, sillä hoidot toteutetaan aina hoidettavan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.  Akuuteissa tilanteissa voi jopa riittää pari hoitokertaa, mutta mitä kroonisemmasta vaivasta on kyse, sitä enemmän hoitoja voidaan tarvita. Mikäli tilanne on akuutti, voi hoitoväli olla noin pari viikkoa, muuten vastaanotolla voi käydä noin kuukauden välein.  Hoitojen aloituksen myötä unet usein vilkastuvat, sillä ihminen alkaa alitajunnassa työstämään menneitä asioita. Tälle prosessoinnille on myös hyvä antaa tarpeeksi aikaa.

Hoidossa käyminen rentouttaa ja purkaa kehon ylimääräistä kuormaa, joten se on aina sijoitus omaa hyvinvointiasi kohtaan.

Tällä hetkellä teen TVT-hoidot harjoitushoitoina opintojeni ollessa vielä kesken. 

Ajan pääset varamaan Vellon kautta.

Mikäli sinulle nousee mitä tahansa kysyttävää, voit laittaa minulle rohkeasti viestiä.

Harjoitushoitojen hinnasto liiketilalla

2h 59€

1h 30min 49€